Horeca op de Lijnbaan in Rotterdam

Winkelen in de binnenstad van Groningen of van Rotterdam is een andere beleving. Waar in Groningen in één en dezelfde straat de winkels afgewisseld worden met horeca, is het Rotterdams binnenstadsgebied een monofunctionele doorgangssluis van (mode)winkels met geconcentreerde horeca op bijvoorbeeld het Stadhuisplein, Schouwburgplein en Oude Binnenweg.

Vandaag (11 februari 2014) verscheen het rapport de nieuwe winkelstraat van InRetail, de brancheorganisatie voor non-food winkeliers, en de Nederlandse Raad voor Winkelcentra. Daarin aandacht voor het versmelten van fysieke en digitale winkels, de verwachting dat het benodigd winkeloppervlak met 20 tot 30% zal dalen en de conclusie dat toenemende leegstand en uniformiteit steeds meer de (on)aantrekkelijkheid van winkelstraten bepaalt.

Zo smelten mijn gevoel bij de Rotterdamse binnenstad en de uitkomsten van bovenstaand rapport samen tot het idee om de toenemende leegstand in de Rotterdamse binnenstand in te vullen met horeca. Op naar een levendige binnenstad waarin ook weer ruimte is voor gezelligheid.

Advertenties

Een gedachte over “Horeca op de Lijnbaan in Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s